/
360 gr. productfotografie

De voordelen van 360 gr. product foto’s

In een steeds competitievere e-commerce wereld, is het van essentieel belang om klanten een overtuigende en meeslepende online winkelervaring te bieden. Een technologie die hierbij kan helpen is 360 gr. product foto’s. Dit innovatieve en interactieve beeldformaat biedt talloze voordelen voor zowel consumenten als verkopers. Hier zijn enkele redenen waarom 360 gr. product foto’s een krachtig instrument is voor het stimuleren van de verkoop en klanttevredenheid.

 1. Verbeterde productpresentatie: Met 360-graden productfotografie kunnen klanten een product vanuit alle hoeken en perspectieven bekijken. Dit zorgt voor een veel betere presentatie dan statische beelden, waarbij klanten vaak alleen een platte weergave krijgen. Hierdoor kunnen potentiële kopers een beter inzicht krijgen in het product en helpt het bij het nemen van een weloverwogen aankoopbeslissing.
 1. Verhoogde betrokkenheid: Interactiviteit speelt een cruciale rol bij het vasthouden van de aandacht van de consument. 360-graden productfotografie biedt een hands-on ervaring, waardoor klanten het product kunnen draaien en onderzoeken alsof ze het fysiek in handen hebben. Dit verhoogt de betrokkenheid en houdt potentiële kopers langer op de website, wat uiteindelijk kan resulteren in een hogere conversieratio.
 1. Minder retouren en klachten: Door een product vanuit alle hoeken te tonen, helpt 360-graden productfotografie om eventuele misverstanden over het uiterlijk, de grootte en het ontwerp van het product te voorkomen. Klanten weten precies wat ze kunnen verwachten, wat resulteert in minder teleurstellingen en, bijgevolg, minder retourzendingen en klachten.
 1. Verhoogt merkwaardering en vertrouwen: Door 360-graden beelden te gebruiken, straalt een merk professionaliteit en toewijding aan klanttevredenheid uit. Klanten zullen meer vertrouwen hebben in een merk dat hen een dergelijke gedetailleerde kijk op producten biedt, wat op zijn beurt de merkwaardering en loyaliteit verhoogt.
 1. Geschikt voor mobiele gebruikers: In het tijdperk van mobiele winkels is het essentieel om een optimale gebruikerservaring te bieden op smartphones en tablets. 360-graden productfotografie is responsief en werkt naadloos op verschillende apparaten, waardoor mobiele gebruikers dezelfde interactieve ervaring krijgen als desktopgebruikers.
 1. Concurrentievoordeel: Hoewel 360-graden productfotografie steeds populairder wordt, gebruiken nog niet alle online retailers deze technologie. Door dit in te zetten, kan een bedrijf een concurrentievoordeel behalen. Het zal opvallen in een drukke markt en de kans vergroten dat klanten voor hun website kiezen boven die van concurrenten.

Kortom, 360-graden productfotografie is een waardevol hulpmiddel voor online retailers om klanten een meeslepende en betrouwbare winkelervaring te bieden. Het verbetert de productpresentatie, verhoogt de betrokkenheid, vermindert retouren en klachten, vergroot het vertrouwen van klanten en geeft bedrijven een concurrentievoordeel. Voor elk e-commercebedrijf dat streeft naar groei en succes, is het omarmen van deze innovatieve beeldtechnologie een logische stap.

18 beelden per rotatie

36 beelden per rotatie

72 beelden per rotatie

Een rotatie bestaat uit meerdere foto’s die snel achterelkaar getoond worden. De rotatie wordt opgebouwd uit 72, 36 of 18 beelden. Hoe meer beelden hoe vloeiender de presentatie is, zie de voorbeelden van de smurfen. Daarnaast kan er gekozen worden om de rotatie uit  te voeren als een GIF (zie de 3 rotaties van de smurf) of als een HTML bestand, zie het bootje bovenaan deze pagina. Beide mogelijkheden hebben z’n voor-  en nadelen. Een rotatie als GIF- bestand is eenvoudig te integreren op de website of webshop, neemt weinig ruimte in en is wat goedkoper. Het nadeel is dat de bezoeker geen invloed op de rotatie heeft. Een HTML bestand kan door de bezoeker van de website worden stilgezet om het product beter te bekijken, en kan  ook inzoomen op een bepaald detail. De draairichting kan omgekeerd worden en de rotatie kan ook met de muis bediend worden. Kortom de bezoeker van de site heeft veel meer interactie. Om het HTML bestanden te kunnen werken moet er een plug-in geïnstalleerd worden op de website. Voor de meest gangbare CMS systemen en webshops zijn er plug-ins beschikbaar.  Plug-ins zijn onder andere beschikbaar voor:
 • Magento
 • Shopify
 • WordPress
 • WooCommerce
 • OpenCart
 • PrestaShop
 • BigCommerce
 • Joomla
 • Blender
 • React & Vue JS
 • Adobe Commerce
Meer weten over 360 gr. product foto’s? Ga naar de contactpagina!